Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Otázkou zůstává, zda by vás vládní čunitelé za tento příspěveček pochválili nebo pohaněli. Samozřejmě v závislosti na jejich vlastním IQ.

3 0
možnosti
ZD

Ti co to berou čistě jako byznys by se určitě zasmáli. Ti, kteří svou roli berou jako poslání by zvážněli!

0 0
možnosti
PK

Jsem spokojený. Dnes pustím nějaký pěkný film, usmažím hranolky, připravím tatarskou omáčku, sednu si do křesla, otevřu ústa a budu čekat, kdy přiletí první pečený holub do úst.

Děkuji tak předem všem odborovým předákům a jejich fanouškům, za jejich boj. Za jejich sílu a odvahu, pustit se vstříc chladnému počasí, sychravu a zlé vládě, která až dnes začne rozdávat plnými hrstmi.

A to na úkor dalších generací. Ale to je jejich boj. Ti si musí sami vyřvat větší tisk oběživa.

5 4
možnosti
AK

Vy jste nějak nepostřehl, že vláda už plnými hrstmi na úkor příštích generací rozdává.

Výrobcům zbraní, politickým neziskovkám, církvím, Ukrajincům.

Pečení holubi do úst létají.

Ale jen těm několika vyvoleným typu Rittiga, Janouška a pod.

Ostatním je určeno rčení, že bez práce nejsou koláče.

I když těch 100 tisíc pracujících za základní mzdu (ze které neuživí sebe ani svoji rodinu a mají nárok na různé dávky a příplatky) nám ukazuje, že koláče nemusí být ani s prací.

A politici zase, že bez práce jsou právě ty největší a nejsladší koláče.

18 2
možnosti
Foto

Bývám na rozpacích, když se ve veřejném prostoru vyjadřuji hodnotícími slovy k našim politikům. Neboť hodnotit příliš příkře i nekriticky kladně je tak snadné, že to vždy může být vnímáno jako laciné, subjektivní, tedy bezcenné.

Nicméně alespoň pár slov.

Omluva ministra Beka rodičům a žákům doplněná slovy o rukojmích na mne zapusobila jako prostá snaha získat sympatie veřejnosti na úkor kantorů. A slova o rukojmích jako ta nejotřepanější fráze , kterou lze použít snad za všech stavkových okolností.

3 0
možnosti
ZZ

Co si zvolila většina voličů, to máme.

Myslíte si, že se ti fandové pětidemolice už ze své chyby poučili ? Asi ještě ne dostatečně.

6 1
možnosti
MB

Z Vaseho radoby vtipneho sveziho dilka, stejne jako i z predchazejicich, lze snadno odvodit, ze (i) nemate rad stavajici vladu a presidenta a (ii) pokladate je za neschopne. Mohl byste prosim uvest, kdo podle Vas by na jejich miste odvadel praci, se kterou byste byl spokojen?

P.S. Nejoptimalnejsi je logicky nesmysl, i kdyz nad nim zkusena cestinarka primhourila oko ...

3 4
možnosti
Foto

Češtinářka usoudila, že v tomto případě je použití patvaru "nejoptimálnější", tedy "nejnejvhodnější, nejnejlepší" zcela v pořádku. To je předzvěst Orwellova Newspeaku, leckterý politik evropského střihu už ho používá.

Vláda nikoho nenechala padnout a v případě těch zanedbatelných několika stovek podniků a firem, které ukončily činnost, by si jejich vedení mělo opravdu výrazně sáhnout do svědomí, jestli udělalo vše, co udělat mělo. Vláda zastropovala ceny energií, jak známo, jako jedna z prvních v celé Evropě a navíc tím nejoptimálnějším způsobem. Růst cen energií v příštím roce predikoval premiér Petr Fiala v řádu jednotek procent.

Zdroj: https://ladislavpokorny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809551

6 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 42,81
  • Průměrná čtenost 3510x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik