Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Omlouvat se za zlociny svych predku? To ma byt zert? To spis se omluvit za to ze si clovek vybral spatne predky. A jak daleko do minulosti? Jedno pokoleni, dve, deset?

2 0
možnosti
Foto

Hm. Myslíte, že by se Němci měli přestat omlouvat za holocaust?

1 1
možnosti
Foto

Ale co ja vím, jaké předky má pan prezident. 😉

17 5
možnosti
JJ

Žoldák zůstane žoldákem. Kdo platí, tomu věrně slouží. Důležité je být na výsluní, hlavně když to sype! Má na to ty nejlepší školy. Komunistické. Pod ideovým vedením našich přátel nejvěrnějších. Tehdy i teď.

11 14
možnosti
JJ

A záda mu kryje politručka, která nejvíce připomíná Dianu.

11 9
možnosti
PB

..... přes třicet jařin čekám na prolomení Benešovejch dekretů a ejhle,- konečně je tady naděje!,- samá restituce, transformace, kapitalizace, improvizace a naši předci porád velký NIC!,- .... si tak říkám, doboha,- ešče že ty rozvědčíky a politruky máme,-žejo?!

10 6
možnosti
JN

J64o47s85e26f 10N45i95k48l

24. 5. 2023 19:50

Tak dost dlouho tady často od některých autorů čteme naprosto vážně míněná slova. Jako: 2. světovou válku rozpoutal SSSR, pomohl vyzbrojit Německo, spolupracoval s Hitlerem při napadení Polska, nebýt spojenců nikdy by nacistické Německo neporazil, Československo neosvobodil, ale obsadil (poprvé),v ruských koncentrácích zemřelo mnoho Čechů a Slováků, při obsazování kradli a znásilňovali, obsadili nás podruhé, odsun německého obyvatelstva bylo velkým bezprávím a obrovskou křivdou spáchanou Čechy na Němcích a nyní ještě naši předkové mohou za Terezín. Od našeho prezidenta jsem takovou ironii nečekal.

13 13
možnosti
Foto

Také není pravda, že jsme jako jediný v Evropě platili tak zvaným osvboditelům pobyt. To se týkalo sovětské armády, ale ne armády USA. Ta si pobyt u nás hradila sama. To dojednal Beneš. Za 4 měsíce pobytu sovětské armády jsme zaplatili 10 miliard tedy 30 miliard ročně. Nikdy nám neuhradili škody, které nám sovětská armáda způsobila. Další rána pro nás byla, že Stalin škrtem pere změnil oficiální kurz koruny k rublu. Ten byl do 1.ledna 1946 kurz rublu ke koruně 5 50 . Kčs. Byl změněn bez našeho souhlasu na 9, 43 Kčs. Podle propočtů Národní banky by měl být 2 Kčs za 1 sovětský rubl. Ale to také není pravda, že.

11 4
možnosti
JK

Přiznávam, že když čtu některé naše progresivní novináře, těžko se mi pak rozeznává, co je myšleno vážně a co ironicky.

22 3
možnosti
JV

Jo, také se mi to stává. Naštěstí si podobné pamatuji z dřívější doby a zírám, že se vrací nejenom móda v délce sukní, ale i v psaní novinových článků stejným způsobem.

2 0
možnosti
MV

...a to do toho Německa jel na motorce! Co on si to vlastně dovoluje? Jezdit za Pos. a říkat pravdu. Tak takhle ne...

12 18
možnosti
LH

Co říkal za pravdu?

15 6
možnosti
TB

svým způsobem má i pravdu. problém je nutno vidět z obou stran. Tito němci zde žili od 13 století, povolal je sem Přemysl Otakar II. jako horníky, protože Češi nechtěli lézt do nějakých jam a ještě v místech, kde běhali hlavně medvědi a vlci.

Tito Němci tedy zůstali a stali se z nich hlavně zemědělci. A co se týče pochmurných dob, tak po nástupu nacistů v německu, začaly v těchto prostor chmurné časy. Kdo nevstoupil do strany tak byl málem lynčován. A když nám mocnosti v Mnichově poručili odstoupit Sudety, tak se to všem Němcům zase moc nelíbilo, jak by vypadalo.

Při vyklízení Sudet bylo dovoleno Čechům všechno co pobrali. Na rozdíl od vyklízení Sudet od Němců po válce Sudečtí zemědělci sklidili obilí, i když věděli že jim už nepatří. Mohli si vzít kufr věcí, které jim ještě prohlídli RB a všechno cenné pobrali.

Víte Kdyby se Češi pomstili na lidech co jim problémy zavinili způsobem jak to udělali těmto lidem, ještě bych jim zatleskal.

Ale zaživa jim rozparovat břicha krumpáčem, či nožem to už je něco jiného.

Jestli měl Pavel toto na mysli, měl pravdu. Nemusí se mnou hodně lidí souhlasit, s tím počítám

10 7
možnosti
Foto

Při sčítání v roce 1938 po Mnichovu žilo v pohraničí 291 000 Čechů. Do roku 1944 žilo v pohraničí 400 000 Čechů. Měli zde svá hospodářství, živnosti. Z pohraničí byli odsunuti čeští úředníci, státní úředníci, důchodci a ti kteří získali v pohraničí majetky pozemkovou reformou, jako moji rodiče, anebo se tam přistěhovali. Po válce Češi žijící v pohraničí chránili německé obyvatele před lůzou.

3 3
možnosti
Foto

Tak ještěže ho máme

10 1
možnosti
MV

Taky si to často říkám.

10 7
možnosti
PC

Zatím však většina karmujících, resp. plusujících, ironii vůbec nepochopila.

14 1
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik