Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tvar "soudíce" má být pluralis majestatis? ;-)

0 0
možnosti

Na pana Rakušana je podáno trestní oznámení.

Jde o nákup vyprošťovacích vozidel pro Státní správu hmotných rezerv.

Vnitro vypsalo výběrko na míru jedné firmy.

Kdo ví, jak dlouho bude Rakušan Rakušanem, tedy ministrem.

Karma!

2 0
možnosti

To nebude problém zamést pod koberec, stejně jako ten vak na mrtvoly.

;-(

1 0
možnosti

J28a28n 47R89á57ž

18. 1. 2023 14:43

Komunisté pracovali s představou, že polovina občanů jsou blbci, které je nutno ke správným názorovým schématům propagandistickými názory dovést a druhou polovinu tvoří chytří a vzdělaní, kterým je nutno zabránit v získání informací, které mohou systém ohrožovat. A podle toho jednali.

První snahou každé vlády, která někdy zpočátku i nevědomě, směřuje k nějaké formě autoritativního vládnutí, je sebrat občanům svobodu v přístupu k informacím a omezit jim možnost vlastního vyhodnocování a selektování informačního toku. Vlastním vyhodnocením získaných informací totiž občan může dojít i k názoru, že ne všechno, co vláda dělá, je k jeho dobru. A to může být pro vládu hrozbou, které jak se mylně mnoho vlád domnívá, se dá bránit jen mocenskými prostředky. A takovým úvahám je v naší vládě náchylný, jak lze pozorovat, zejména pan Rakušan.

3 0
možnosti

Tak pokud poměrně značné množství lidí nadšeně sdílí s patřičným komentářem například údajný satelitní snímek ukrajinské stíhačky útočící na dopravní letadlo nad Donbasem, navíc vyfutrované svědectvím leteckého dispečera Carlose, blbců je v naší zemi nemálo. A jak jistě víte, blbec je horší než třídní nepřítel.

2 2
možnosti

J48a92n 54R86á48ž

18. 1. 2023 15:02

A věříte, že je mnoho občanů ještě dnes náchylných věřit v existenci perpetuum mobile nebo neposkvrněnému početí? A tomu chcete také zabránit, a to jak?

Někdo například zcela nesmyslnému řetězovému mailu uvěří, ale většina lidí se těmto pitomostem zasměje a nepustí vůbec do mozku. Já to považuji za normální jev selektující intelektuální úroveň obyvatel a dělat z toho nějakou hrozbu pro společnost je nesmysl. Rozdíl ve vyhodnocování získaných informací a jejich selektování na důvěryhodné a nedůvěryhodné podle inteligenční úrovně každého je skutečnost, co nás provází po celou hostorii lidstva..

Mimochodem: Často je hlavním šiřitelem skutečně nebezpečných dezinformací člen vlády. Viz některá vyjádření ministrů zdravotnictví v době covidové nebo vpravdě zbrklou reakci ministryně Černochové na pád ukrajinské rakety na polské území.

3 0
možnosti

On je to v EU nyní už přímo trend. EU zaúkolovala českou firmu k vyvinutí evropské verze internetu, která bude pod plnou kontrolou a nepochybně ustráží evropské hodnoty.

3 0
možnosti

Proč něco vyvíjet, když kontrola na klíčová slova už dávno bezvadně funguje a KRIT už vás dávno monitoruje ?

;-)

0 0
možnosti
Foto

Diskuze je zbytečná a vlastně škodlivá!

Jediněsprávnoupravdu stanoví orgány vzešlé z demokratických voleb. A dalších voleb netřeba, protože i Dobro je jen jedno a netřeba ho měnit.

4 0
možnosti

Kdo chce dnes něčeho dosáhnout, nejen v politické rovině, musí se nejen naučit fráze doporučované KRIT, ale měl by je, pokud možno i přijmout za vlastní a dávat je na odiv celému světu, jaké máme uvědomělé občany !

;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Já myslím (není už toto samo o sobě zločin?), že soudruzi by se do toho měli obout pořádně a další na řadě by měl být celoplošný zákaz sarkasmu. Podvratné živly jej používají k zesměšňování strany a vlády, a ostatní (spořádané) občany nám ještě k tomu nepěkně matou!

9 0
možnosti

Nebojte - dočkáte se !

Dnes bude učiněn poslední nutný krok k absolutnímu ovládnutí řízení tohoto státu.

;-(

0 0
možnosti

Dám vám dva příklady:

Pravomocně odsouzená dezinformátorka Jana Peterková musí zaplatit 250 000 Kč, v sérii videí šířila lži o smrti seniorů po očkování vakcínou proti koronaviru[1]. A dezinfomátorka Lisková musí zaplatit poslankyni Richterové 50 000 Kč za šíření dezinformace o údajném Richterové výroku na sítích.[2]

Tisíce lidí to četlo a nadšeně šířilo. Tolik k vašemu pocitu, že předpokládat, že co Čech to blbec není pravda. Už jste byl někdy v životě na facebooku?

No a boj proti šíření dezinformací spočívá v tom, že tohle půjde jako na drátku:

[1] https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jana-peterkova-soud-dezinformace_2301101001_ako

[2] https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nela-liskova-pokuta-za-sireni-lzi_2301121905_mfk

4 1
možnosti

Vy jste pravděpodobně, tehdy za Covidu, také šířil nějaké dezinformace, ne ? ;-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik