Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dezoláti dosáhli nového dna. Útoky na ministra Rakušana je třeba jasně odsoudit

Tohle už není legrace. Dezolátní scéna s proruskou podporou opět zaútočila na pilíř naší demokracie Víta Rakušana. Záminkou se tentokrát stal šifrovaný mobilní telefon, který byl přitom pouhou hračkou pro děti.

Už jsme si zvykli, že dezoláti a proruští dezinformátoři bezhlavě a nevybíravě útočí na vše, co drží v této nelehké době nad vodou naši liberální demokracii. Zvykat bychom si na to tedy rozhodně neměli, ale víme to a učíme s tím bojovat.

Naše média (a máme na mysli ta důvěryhodná a spolehlivá) a naše vláda dělají vše, co je možné, a právě ministr vnitra Vít Rakušan stojí neochvějně v čele tohoto boje za hodnoty, kterých si naši zodpovědní občané váží a za něž jsou často schopni obětovat nejen své osobní pohodlí, ale i leckterou životní jistotu. Ona jim totiž naše liberální demokracie za to stojí.

Hysterické útoky a nesmyslné dezolátní křepčení nad faktem, že ministr vnitra měl šifrovaný mobilní telefon, jsou tak zcela mimo realitu a soudnému člověku nad nimi zůstává rozum stát. Za všechny střízlivé postoje připomeňme jen jeden názor, který však podle našeho názoru vyjadřuje vše podstatné. Jeho autorem je špičkový a uznávaný herec Jiří Mádl, který své hodnotové postoje jasně demonstroval už v minulosti například svou účastí na osvětovém projektu „Přemluv bábu“ a který se k této problematice vyjádřil se svou obvyklou přímostí, která zřejmě mnohým dezolátům nevoní: „Já nevím… ale jsem asi rád, že když někdo řídí vnitro, má šifrovaný mobil. Zvlášť v době ruských útoků na úplně všechno.“ Podobný postoj vyjádřila i pretendentka premiérského křesla Danuše Nerudová. Že podobný názor zastává i většina občanů naší republiky, zřejmě netřeba dodávat.

Těm, kteří z různých důvodů podléhají proruským narativům a nechávají se ovlivňovat dezinformátory z periferních oblastí politického spektra, je třeba několik věcí připomenout. Vláda naší republiky v nelehké situaci ruské agrese na Ukrajinu, neustálých útoků opozice v čele s Babišem a Okamurou a za neustálých ataků samozvaných spasitelů typu Rajchla a spol., kteří zpochybňují vše od liberálně demokratického směřování naší společnosti přes snahu o udržitelné klimatické prostředí, potřebu obohacení naší společnosti ze strany migrantů především z afrických států či právo našich občanů na zkorigované a nezávadné informace prosté nesprávných názorů až po naši podporu boje proti Rusku až do jeho úplného zničení či našeho pevného zakotvení ve strukturách NATO a Evropské unie, vede neochvějně náš národ k lepším zítřkům. Důležitou a nepostradatelnou součástí tohoto vedení je i ministr vnitra Vít Rakušan, v dnešní době žel obklopený ruskými hybridními hrozbami, čínskými špióny a neustálými ataky bezpečnostní divize holdingu Agrofert. Není možné v takové situaci riskovat odposlouchávání a tím oslabení jeho spravedlivého boje proti těm nejhorším dezolátním tendencím. V takové situaci je prostě nezodpovědné a podvratné se ptát na to, jestli onen šifrovaný telefon nebyl náhodou od pana Polčáka, zda takový telefon nepoužíval i bývalý ministr Gazdík či zda se pomocí tohoto telefonu nekomunikovalo náhodou s panem Redlem. Spíše je třeba se ptát, komu takovéto pseudootázky v naší nelehké situaci slouží, komu nahrávají?

A při vší té uměle vyvolané hysterii se zapomíná ještě na jednu věc. Zamyslel se někdo ze samozvaných kritiků ministra vnitra nad tím, že jen člověk morálně silný a pevný by dokázal šifrovaný telefon od pana Polčáka poté, co už ho nepotřebuje, protože stát mu poskytne jiný, klidně dát svým dětem na hraní? Pochopili kritici, jaký morální políček tím ministr vnitra vyťal právě Babišovu Agrofertu? Jaké pohrdání tím vyjádřil bezpečnostní divizi holdingu, protože se nebál ponechat šifrovaný telefon na hraní svým dětem? A jak ubohý je proti němu právě Babiš s celou svou bezpečnostní divizí? Vždyť z tohoto čerta nemají obavu ani Rakušanovy děti, tak je směšný…

Postoj našeho premiéra pak následně celou věc jen podtrhl a poděkujme mu za něj. Petr Fiala již po několikáté dal dezolátům jasně najevo, na čí straně stojí, a že rozhodně nebude podléhat nátlaku křiklounů z ulice. Fialova podpora Rakušana v této pseudokauze nám naštěstí dává i nadále jistotu, že vláda ze svých postojů a hodnot, které zastává, rozhodně nehodlá uhýbat. A to je pro budoucnost České republiky velmi dobrá zpráva.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Pokorný | čtvrtek 28.9.2023 0:35 | karma článku: 42,90 | přečteno: 2481x
  • Další články autora

Ladislav Pokorný

Koalice Spolu vyhlašuje výběrové řízení na voliče do evropských voleb

Češi budou mít ve dnech 7. a 8. 6. možnost opět zvolit své zástupce do Evropského parlamentu. Vzhledem k zatím nedostatečným preferencím vyhlašuje koalice Spolu konkurs na případné voliče, kteří by se odhodlali dát jí svůj hlas.

7.5.2024 v 22:46 | Karma: 39,30 | Přečteno: 1414x | Diskuse| Politika

Ladislav Pokorný

GEN (6) Pavel Novotný: Trochu prostořeký, ale náš. Představuje naše hodnoty

V našem nepravidelném seriálu s příznačným názvem GEN (Galerie elity národa) se budeme věnovat těm nejlepším z nás. A budou to právě politici, neboť je jsme učinili elitou národa.

2.5.2024 v 23:39 | Karma: 42,39 | Přečteno: 1966x | Diskuse| Politika

Ladislav Pokorný

Hodnoty nevyžadují argumenty. Byly nám předloženy a naším úkolem je se s nimi ztotožnit

Vláda a koalice nám poslední tři roky opakovaně vysvětlují, že právě oni představují pravou demokracii a jejich názory reprezentují hodnoty, s nimiž bychom se měli ztotožnit. Kdo to nechápe, je dezolát. Takhle jednoduché to je.

10.4.2024 v 0:01 | Karma: 42,99 | Přečteno: 1986x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma: 43,05 | Přečteno: 1795x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma: 42,89 | Přečteno: 2057x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Černochová: Česko vydalo na obranu v loňském roce méně, než se čekalo

12. května 2024  22:05,  aktualizováno  22:07

Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to v...

Průzkum: Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách mají shodně ANO a STAN

12. května 2024  21:10

Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  20:46

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

  • Počet článků 81
  • Celková karma 42,72
  • Průměrná čtenost 3510x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik