GEN (1) Markéta Pekarová Adamová: Rodinné stříbro

26. 05. 2023 21:53:28
V našem novém seriálu s příznačným názvem GEN (Galerie elity národa) se budeme pravidelně věnovat těm nejlepším z nás. A budou to právě politici, neboť je jsme učinili elitou našeho národa.

Při rozhodování, kdo by měl zaujmout čestné první místo mezi elitou našeho národa, nebylo třeba zvažovat dlouho. První dáma naší politické scény se dokázala nesmazatelně zapsat do srdcí našich lidí téměř hned poté, co byla povolána do jedné z nejvyšších ústavních funkcí.

Kdo by neznal věčně rozesmátou Markétu Pekarovou Adamovou? Političku se sympatickým uličnickým úsměvem a chytrýma očima, která však v případě potřeby dokáže našim spoluobčanům nejen moudře poradit, ale často se i rozhodně a rezolutně vyjádřit k mnoha problémům, které způsobila bývalá Babišova vláda a Putin. V předsedkyni Poslanecké sněmovny je však skryto daleko více, než se na první pohled zdá. Ač křehká žena, je nezpochybnitelným a silným lídrem koalice nejen ve sněmovně, ale i ve své domovské politické straně TOP 09. Vždyť při vší úctě k panu knížeti Karlu Schwarzenbergovi i uznávanému ministru financí Miroslavu Kalouskovi, kdo z nich dokázal jako předseda strany získat tak vysoký post v parlamentu a udržet třebas i v nelehké vládní situaci stabilní podporu voličské základny TOP 09 od vítězných voleb až do (zatím) poloviny volebního období? A je zásluhou právě Markéty Pekarové Adamové a její vysoké obliby mezi českými občany, že si TOP 09 stále udržuje nejen vysokou prestiž mezi koaličními stranami a předsednictví Poslanecké sněmovny, ale i stabilní voličskou podporu ve výši téměř 3 %, přičemž již několikrát aktuální volební preference TOP 09 dosáhly i 3,01 %, ba dokonce i 3,03 %.

Snad právě proto, že je tak úspěšná, to však Markéta Pekarová Adamová nemá vůbec jednoduché. Často totiž musí ze strany různých dezolátů, dezinformátorů a proruských trollů čelit posměškům, neúctě či přímo narážkám na svou inteligenci. Tito jedinci si často dovolují posílat Markétu Pekarovou Adamovou zpět do prodejny telefonů T-Mobile, někteří by ji dokonce raději viděli v kuchyni u plotny než v jedné z nejvyšších ústavních funkcí a ti, kteří se neštítí již vůbec ničeho, dokonce naznačují, že by bylo lépe, kdyby v čele Poslanecké sněmovny stál jiný politik či politička. To už však každý soudný člověk musí vyhodnotit jako zjevné nerespektování výsledku demokratických voleb, jako neúctu a zpochybňování našeho demokratického systému a našeho směřování k vyspělému západnímu světu, navíc se sexistickými, xenofobními a proputinovskými tendencemi. Naštěstí náš národ za svou první dámou české politiky stojí, a proto jsou takové dezolátní výkřiky a nesprávné názory naštěstí jen ojedinělé.

Lidé z Čech a Moravy nejsou hloupí. Vědí, kdo uzdraví veřejné finance, kdo zkrotí inflaci a kdo už zastavil agrofertizaci naší země. Vědí, že Markéta Pekarová Adamová se zasadí o to, abychom měli tolik kýžené euro a abychom se do budoucna zbavili hotovostních plateb, které beztoho jen svádějí ke korupčnímu jednání, a zavedli digitální měnu, která by všechno pěkně zjednodušila. Vědí, že je rozumné zavést korespondenční volbu, aby mohli volit TOP 09 i naši spoluobčané v Tanzánii a na Tchaj-wanu. Vědí, že Markéta Pekarová Adamová za ně bude společně s ministryní obrany Janou Černochovou zápasit do posledního dechu a posledního Ukrajince proti Putinovi. Vědí to všechno moc dobře, a právě proto má Markéta Pekarová Adamová jejich podporu, navzdory nechutným útokům dezolátů.

Markéta Pekarová Adamová má totiž výsledky. Jen naprostý hlupák nebo nepřítel naší demokracie by si nevšiml, že paní předsedkyně už rok a půl dává se svými koaličními partnery úspěšně Česko dohromady. Úspěchů už bylo mnoho, připomeňme jen ty nejzásadnější. Mezi ně patří záchrana většiny českých občanů před umrznutím (jen díky tomu, že před minulou zimou Markéta Pekarová Adamová poradila našim občanům, aby si vzali jeden či dva svetry navíc, přežila většina obyvatel ČR zimu relativně v pořádku) či rozhodující přínos k očekávané porážce ruského agresora poté, co si opět na její radu většina občanů snížila teplotu o 1 – 2 stupně, a tím dostala Putina do kouta. O její rozhodnosti a politické razanci svědčí nejen zcela nekompromisní postoj k maďarskému dezolátovi Viktoru Orbánovi, když poradila maďarským voličům, aby ho vyhnali jako Češi Babiše, ale též například její drtivý úder čínské ekonomice, kdy se rozhodně postavila tomu, aby novináři používali telefony Huawei, které naši spojenci považují za nepřátelské. I její řízení práce Poslanecké sněmovny patří ke zlatému fondu naší politické historie, připomeňme jen, jak hladce a elegantně se dokázala vypořádat s nezodpovědnou opozicí, která nechtěla přistoupit na rozumnou úpravu valorizace důchodů, a pomohla svým koaličním kolegům projednat celou záležitost ve stavu legislativní nouze. A s jakým obdivem a úctou Markétu Pekarovou Adamovou vítají všude ve světě, snad není potřeba ani dodávat. Nedávno Tchaj-wan, nyní Spojené státy americké, přítel největší. A při tom všem Markéta Pekarová Adamová dokáže pro nás občany odvysílat i celou řadu vtipných a moudrých podcastů (oblíbené Oko na punčoše), které se staly pro celou řadu obyvatel naší země téměř neodmyslitelnou součástí českého kulturního dědictví.

Náš stát a naši lidé mají prostě štěstí. Naše osudy konečně společně se slušnou a zodpovědnou vládou, pro kterou je samozřejmostí nelhat a dřít do úmoru pro občany této země třeba i za plat, který zdaleka neodpovídá manažerským platům v soukromé sféře, řídí nyní i sympatická, inteligentní a usměvavá mladá dáma, která by pro nás pro všechny mohla a měla být inspirací. Takhle se totiž taky dá dělat politika. A proto Markéta Pekarová Adamová patří do Galerie elity národa a už dnes ji bez nadsázky můžeme označit jako naše české rodinné stříbro.

Autor: Ladislav Pokorný | pátek 26.5.2023 21:53 | karma článku: 44.47 | přečteno: 2993x

Další články blogera

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.56 | Přečteno: 554 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 42.21 | Přečteno: 1848 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma článku: 43.08 | Přečteno: 1722 | Diskuse

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma článku: 39.89 | Přečteno: 2772 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.45 | Přečteno: 554 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.72 | Přečteno: 1917 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 280 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 42.79 Průměrná čtenost 3618

Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...