Jak Marek Wollner do názorového internetového deníku Forum24 přišel

11. 03. 2023 23:07:58
Je tedy pravda, že to byla zatrápená věc s tím Wollnerem. Radost z toho neměl nikdo, snad až na pár dezolátů, kteří to demagogicky zneužili k poukazování na poměry panující v ČT. Jenže dezoláty nikdo vážně nebere, proč taky?

Nicméně vyřešit se to nějak muselo. Marka by byla určitě škoda, ideu měl správnou, hodnotově ukotvený byl taky, zkušeností na rozdávání. „Můžeme si dovolit přicházet v dnešní krizové době o takové kádry?“ Tahle slova pana premiéra pronesená zvýšeným hlasem zněla v uších pana ministra kultury Baxy stále dokola a pan ministr byl kvůli tomu samá starost. „Ono se řekne,“ bručel si pod vousy, „někam ho dáme, než se to uklidní. Ale kam? To já vím taky, že se za pár měsíců může vrátit, třeba jako generální ředitel, jenže co tady a teď?“

Dva dny nespal, a když tu a tam na pár minut přece jen usnul, pronásledovala ho ve snech Nora Fridrichová v roztrhaném spodním prádle. Probouzel se zbrocený potem, a jak se postarat o Marka, na to stále ne a ne přijít. Až třetí noc to najednou přišlo samo. Forum24, to je ono, to je cesta! Rychle si v duchu rekapituloval – Šafr, Hovorková, Doležal, Jandourek, Jenny Nowak. No výborně, to je něco pro Marka! „Šafr je náš,“ bručel si spokojeně, „navíc teď dostanou něco z těch sto mega na boj s dezinformacemi, to půjde.“ Po předchozích pochybnostech si byl jist, že je opravdu mužem na svém místě, a pocítil hrdost. I ministra kultury budou muset brát vážně!

...

Pavel Šafr, když uviděl Marka Wollnera a přijal od něho listiny týkající se jeho příchodu s velmi sekretní poznámkou: „Bossing und sexuelle Belästigung verdächtig! Vorsicht!“, nebyl příliš potěšen, ale naštěstí si vzpomněl na těch 100 milionů, jež budou přiděleny nezávislým médiím, která budou vládě pomáhat v boji s dezinformacemi, a tvář se mu poněkud rozjasnila. „V České televizi jste byl velice nedbalý, vy Marku Wollnere,“ řekl k němu, „v redakci jste byl pro mladé novinářky pravou metlou. Mainstreamová média se za vás musí hanbit, vy Marku Wollnere. Můžete však napravit svou chybu, když řádným plněním svých povinností ocitnete se opět v řadách těch dobrých novinářů. Věnujte své síly našemu názorovému internetovému deníku s láskou. Zkusím to s vámi. Jste inteligentní mladý muž a jistě máte i schopnost psát, stylizovat. Povím vám něco. Každé liberálně demokratické médium potřebuje muže, který by psal komentáře proti Babišovi, Putinovi a Zemanovi. Jest třeba v našem deníku potírat všechny dezinformátory, dezoláty, odpírače očkování a proruské trolly. Rozumíte mně?“

„Poslušně hlásím, ano, pane šéfredaktore, jde o epizody ze života všech dezolátů. Exekuce. Dluhy. Životní neúspěchy. Proruské názory. Nevzdělanost. Život na venkově a v malých městech. Nedostatek zubů. Vynasnažím se ze všech sil, pane šéfredaktore.“ Marek Wollner dal si ruku na srdce.

Nu, vidím, že mně rozumíte,“ pravil spokojeně Pavel Šafr. „Budete se nalézat v naší redakci ve Vodičkově 10, mimo redakci si budete bedlivě všímat, kdo jak hovoří a zda podporuje vládní politiku. Není to tak lehké, vy Marku Wollnere, ale doufám, že máte tolik pozorovacího talentu, abyste, dostávaje ode mne určité direktivy, naši redakci povznesl mezi mainstreamovými médii nad ostatní redakce. Odesílám telegram na vládu, že jsem vás jmenoval redaktorem. Hlaste se u komentátora Jandourka, aby vás umístil v kanceláři, kde sedí Hovorková, tam je tak ještě nejvíc místa, a řekněte mu, aby sem ke mně přišel. Ovšem začíslen budete na Úřadu vlády, to se provede nařízením Ministerstva kultury.“

...

Pavel Šafr neměl příliš dlouhého rozhovoru s Janem Jandourkem. „Mohu vám říct jen tolik, že ten muž Marek Wollner jest, abych tak řekl, podezřelý. Bossing und sexuelle Belästigung verdächtig. Můj Bože! To není dnes tak dalece nic divného, vzpomeňte si na Feriho. O kom se to neříká. Jsou takové různé domněnky. Vy mně přece rozumíte. Tedy vás jenom upozorňuji, abyste ho, kdyby snad obtěžoval třeba Hovorkovou nebo Jenny Nowak, nu rozumíte, hned ho zarazil, abych já snad neměl také nějaké nepříjemnosti. Řekněte mu prostě, aby toho zanechal, a tím to bude již spraveno. Já ale nemyslím, abyste snad ke mně hned běžel. Vyřiďte to s ním přátelsky, taková domluva je vždycky lepší než nějaké hloupé udání. Zkrátka, já si nepřeji nic slyšet, poněvadž... Rozumíte. Taková věc zde padá vždycky i na celou redakci.“

Když se tedy Jandourek vrátil, vzal stranou novopečeného redaktora Wollnera a řekl k němu: „Člověče, vy jste podezřelej! Ale to nic nevadí. Jen mnoho nemluvte tady před tím Doležalem, ten má takovej svůj svět, no, sám uvidíte. A nebojte se toho tady. My, když chceme napsat něco pěkného proti dezolátům, vždycky se společně poradíme. Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten poradí vono, a pak se dílo podaří.“

A tak tedy Marek Wollner do redakce nezávislého internetového deníku pro obranu liberální demokracie Forum24 přišel. Dá Bůh, že i zde bude prosperovat stejně dobře jako doposud v České televizi.

Autor: Ladislav Pokorný | sobota 11.3.2023 23:07 | karma článku: 35.49 | přečteno: 1299x

Další články blogera

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 38.09 | Přečteno: 924 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 42.27 | Přečteno: 1866 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma článku: 43.09 | Přečteno: 1730 | Diskuse

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma článku: 39.89 | Přečteno: 2783 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 64 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 13.23 | Přečteno: 132 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 115 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 38.12 | Přečteno: 924 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 34.18 | Přečteno: 3427 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 43.30 Průměrná čtenost 3624

Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...