Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

My jsme demokraté. A tedy i nositelé správných názorů

Členové vládní pětikoalice národu opakovaně vysvětlili, že jsou jedinými představiteli demokracie u nás. Jako takoví jsou tedy jediní nadáni správnými názory. A z toho logicky vyplývá, že tedy budou i arbitry názorů ostatních.

Tento narativ ostatně přijali za svůj i zodpovědní a především nezávislí novináři z demokraticky smýšlejících médií a všemi silami a nedbajíce na všeliká protivenství ze strany dezolátů a proruských filcek tento narativ dále šíří po vlastech českých. V tomto úsilí je třeba vytrvat a rádi přiložíme ruku k dílu i my, protože blížící se evropské volební klání zcela jistě aktivuje všechny ty, kteří to s naší ani s evropskou demokracií rozhodně dobře nemyslí. Právě tyto živly by si mohly vzít naše občany jako rukojmí a pokusit se jim pod rouškou bezohledné kritiky stávající vládní politiky podsunout myšlenku, že by snad konaly lépe a ve prospěch českého národa.

Naši občané by však nemohli dopustit většího omylu. Mnohokrát již bylo našimi vládními představiteli i našimi zodpovědnými médii prokázáno, že stávající vláda patří k nejdemokratičtějším vládám světa, zastává hodnoty a postoje v souladu s postoji a hodnotami evropskými, pracuje ve prospěch všech občanů a především jde od úspěchu k úspěchu. Všechny tyto úspěchy na tak malém prostoru, který máme k dispozici, pochopitelně nelze vyjmenovat, ale stačí nahlédnout na zpravodajské weby třeba České televize, Deníku N či serverů Seznam.cz či Forum 24, aby každý soudný člověk potvrdil, že vláda dává Česko dohromady a že už to bude mít skoro hotové.

A příčinou takových zjevných úspěchů jsou právě demokratické hodnoty, které naši koaliční představitelé zastávají, a z nich vyplývající správné názory, kterými naši koaliční činitelé disponují v míře více než hojné. A přičteme-li k těmto nejvyšším hodnotám a nejsprávnějším názorům též vysoké kvality odborné a morální, jež nejskvělejším způsobem reprezentují právě jednotliví ministři vlády Petra Fialy, nelze se divit, že Česká republika urazila od nástupu vlády pětikoalice tak výrazný kus cesty k sebevědomému, úspěšnému a hodnotově orientovanému a všeobecně respektovanému členu mezinárodního společenství.

Pod dojmem těchto nezpochybnitelných tvrzení nelze než vyjádřit díky vládě a Petru Fialovi osobně, protože máme být konečně na co pyšní. Za naše demokraty mluví činy, ať už jde o zkrocení inflace, prudce klesající ceny potravin a spotřebního zboží, zbavení se závislosti na ruských energetických komoditách, posílení naší demokracie formou korespondenční volby, úspěšnou digitalizaci státní správy, nákup nejlepších letounů ve známém vesmíru, podporu našich seniorů, jíž dal zelenou i Ústavní soud, či definitivní porážku Putina, ke které chybí už jen kousíček.

Ale to vše by nebylo možné bez jednoho z nejzáslužnějších činů, které tato vláda dokázala uskutečnit. Moudře, lidsky, chápavě, ale současně jasně a srozumitelně (a je-li třeba i nekompromisně) prosazuje správné názory, které zdobí demokracii. Demokratická vláda je nositelkou demokratických názorů a jak jsme se mohli již mnohokrát přesvědčit, tyto názory jsou správné a reprezentují hodnoty. Není tedy nesprávné, budou-li eliminovány názory, které s hodnotami a demokracií nesouzní, ba naopak jí škodí. A právě v tom bychom měli vládu podpořit, protože jedině správní demokraté (a ruku v ruce s nimi i správná média) jsou schopni rozeznat, odsoudit a eliminovat názory nesprávné a nedemokratické, ať už jde o názory opozičních politiků, proruských traktoristů nebo nezodpovědných učitelů. Jde o očistný proces. A stejně jako naše vláda očistila ekonomiku od inflace, stejně jako očistila energetiku od ruského plynu, stejně jako očistila cenovky v obchodech od přebytečných nul, stejně jako očistila naši armádu od nákupů levné, nepotřebné a nekvalitní techniky, stejně jako očistila naše seniory od nezdravého a komerčního způsobu života, stejně tak očisťuje i náš veřejný prostor od nesprávných názorů. A my si jen přejme, aby se jí to dařilo alespoň tak, jako se jí daří vše ostatní.

Autor: Ladislav Pokorný | neděle 25.2.2024 15:25 | karma článku: 45,07 | přečteno: 6145x
  • Další články autora

Ladislav Pokorný

Hodnoty nevyžadují argumenty. Byly nám předloženy a naším úkolem je se s nimi ztotožnit

Vláda a koalice nám poslední tři roky opakovaně vysvětlují, že právě oni představují pravou demokracii a jejich názory reprezentují hodnoty, s nimiž bychom se měli ztotožnit. Kdo to nechápe, je dezolát. Takhle jednoduché to je.

10.4.2024 v 0:01 | Karma: 42,74 | Přečteno: 1881x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma: 42,93 | Přečteno: 1758x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma: 42,80 | Přečteno: 2015x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma: 43,28 | Přečteno: 1783x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma: 40,12 | Přečteno: 2923x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

Jsem dospělý muž, který kandiduje proti dítěti, utahoval si Biden z Trumpa

28. dubna 2024  10:09

Americký prezident Joe Biden na sobotní večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě vtipkoval...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik