Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vládní aféry? Nesmysl. Konečně vládnou hodnoty, jdeme správným směrem. A to je podstatné

Opozice se zoufale snaží občanům podsunout jakési "vládní aféry". Jde však jen o naprosté maličkosti a často spíše nedorozumění, které nelze s amatérismem a neschopností předchozích vlád jakkoliv srovnávat. 

Vláda Petra Fialy i přes drobné nedostatky (jako příklad uveďme, že své kroky nedokázala veřejnosti vždy vysvětlit tak, aby byly správně pochopeny) a některá nedorozumění (mezi něž lze zařadit např. sice úspěšnou valorizaci důchodů, jež však byla v kontextu rozmrazení platů ústavních činitelů často interpretována a prezentována negativním způsobem, či nákup tolik potřebných stíhaček F-35, kdy už pouhý podpis smlouvy bez ohledu na termín jejich dodání způsobil, že předpokládanému agresorovi rychle zašla chuť na uchvácení naší vlasti) představuje pro naši zemi konečně vládu hodnot, která nás všechny posouvá do demokratického světa, kam všichni chceme patřit.

Opozice se snaží na současnou vládu plivat ze všech sil a celá řada našich občanů jí pod vlivem některých přechodných problémů, ať už jde o krátkodobě vyšší ceny potravin a energií či zanedbatelné komplikace týkající se dostupnosti některých méně důležitých léků, je ochotna naslouchat, aniž by však tito občané byli schopni vyhodnotit a docenit kvality a pokrok, jež je v budoucnosti díky současnému vládnímu úsilí čekají. Hyeny z opozice parlamentní i mimoparlamentní (čtenář promine takto pejorativní označení) se pak chápou všeho, co se aktuálně vládě nezdaří či co lze jakkoliv proti vládě obrátit, přestože jsou si samy vědomy, že by věci veřejné nebyly schopny řídit ani z desetiny tak kvalitně, jak to činí vláda současná. A tak není divu, že jsou naši občané právě z těchto zdrojů pravidelně zásobováni tzv. vládními aférami, které sice nemají jakýkoliv reálný základ, ale o to vděčnějším soustem jsou pro tu část naší společnosti, která nepřeje pokroku a demokracii a která se zhlédla ve vylhaném světě Putinova Ruska, Orbánova Maďarska či Ficova Slovenska.

Je tedy třeba, aby všichni zodpovědní občané pozdvihli svůj hlas a definitivně odsoudili všechny samozvance a ztroskotance, kteří se brání všemu, co je nám ostatním tak drahé a co nás posouvá na naší cestě k liberální demokracii. V tomto kontextu a při uvědomění si všech souvislostí nemůže skutečně zodpovědný občan žádným způsobem zpochybňovat demokratické úsilí naší vlády o eliminaci nesprávných názorů, vytlačení škodlivých narativů na periferii společnosti a spravedlivý boj za svobodu správného slova. Ostatně je zřejmé, že drtivá většina z toho, co je vládě Petra Fialy vyčítáno, je produktem hlouposti a často, bohužel, též ruské hybridní války. Jak jinak chápat např. skutečně nechutné útoky na pevnou součást vládní koalice, kterou představuje demokratická a transparentní politická strana STAN, jež se projevily tzv. aférou Dozimetr? A prokázalo se něco zásadního? Nastalo snad nějaké politické zemětřesení? Ne. Dnes už je zřejmé, že šlo jako obvykle o nafouknutou bublinu ze strany opozice, která se postupně smrskla na to, že opoziční předáci nebyli schopni pochopit ani to, že někteří rodiče dají svým dětem na hraní třeba šifrovaný telefon, jako jiní rodiče dají svým dětem na hraní třeba panenku či autíčko. Hlavně, že máme aféru, že?

A podobně se to má i s celou řadou dalších pseudokauz, o nichž se nám už ani nechce ztrácet řeč. Vždyť co jiného byl např. v poslední době tolik skloňovaný „zapomenutý milion Petra Fialy“? Proboha, ruku na srdce, kdo z nás nikdy nezapomněl, že si někam založil nějakou tu korunu pro strýčka Příhodu? Kdo z nás po nějaké době neobjevil třeba v kapse saka tu dvacetikorunu, tu stokorunu, případně větší částku, na kterou prostě zapomněl? Pan premiér toho má na starosti opravdu hodně, navíc se za celou věc omluvil. Jestli to o něčem svědčí, tak jen o tom, jak hluboce lidský Petr Fiala je, jen o tom, že je opravdu jedním z nás.

A takhle bychom s těmi „kauzami“ mohli pokračovat, ostatně soudný čtenář si jistě vzpomene, jak věční opozičníci běsnili třeba v případech, když se pan ministr Blažek uchýlil před špatným počasím do restaurace nebo když pan ministr Jurečka se svými zaměstnanci důstojně oslavil svátky narození našeho spasitele.

V současné době je více než patrné, že jak se blíží volby, bude opozice vyrábět kauzu za kauzou. Ti, kteří to s naší liberální demokracií a naším směřováním nemyslí dobře, se už připravují. Nepodlehněme těmto lidem. Važme si toho, že konečně máme vládu, která nás jasně vede tam, kde chceme všichni být, a tuto vládu i tento směr podpořme. Všem, kteří se nám snaží namluvit, že by mohlo být údajně líp, odpovězme jasně – už je líp a bez vás! A pamatujme na to, až půjdeme k volbám.

Autor: Ladislav Pokorný | pondělí 5.2.2024 0:17 | karma článku: 45,58 | přečteno: 4884x
  • Další články autora

Ladislav Pokorný

Hodnoty nevyžadují argumenty. Byly nám předloženy a naším úkolem je se s nimi ztotožnit

Vláda a koalice nám poslední tři roky opakovaně vysvětlují, že právě oni představují pravou demokracii a jejich názory reprezentují hodnoty, s nimiž bychom se měli ztotožnit. Kdo to nechápe, je dezolát. Takhle jednoduché to je.

10.4.2024 v 0:01 | Karma: 42,74 | Přečteno: 1882x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma: 42,93 | Přečteno: 1758x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma: 42,80 | Přečteno: 2015x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma: 43,28 | Přečteno: 1783x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma: 40,12 | Přečteno: 2923x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik