Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Budeme si moci taky zaválčit? SPOLU bychom to dokázali, ne že ne

Už nám to naznačují delší dobu, ale pořád se s tím ještě mnozí nejsou ochotni ztotožnit. Zajistili nám nového Velkého bratra, vytvořili nám hodnoty a my bychom si měli vybojovat.

A už se s tím není třeba ani příliš tajit. Pravda, pan premiér se o tom, že jsme ve válce, poněkud nešťastně zmínil už v únoru 2022, a protože i později tento svůj výrok několikrát zopakoval, musel Úřad vlády v lednu letošního roku veřejnost uklidňovat, že šlo o pouhou metaforu. Toto vyjádření Úřadu vlády mělo takovou sílu, že nejen uklidnilo veřejnost, ale umožnilo vládním politikům, aby se v prezidentské kampani vymezili proti skutečnému válečnému strašákovi Babišovi, který na své billboardy umístil heslo „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat, ne voják.“ A protože Babiš je nejen estébák a dotační podvodník, ale taky lhář, je jasné, že by nás do války zatáhl, a kdo ví, jestli ne na straně Ruska. Zřejmě i proto zvítězil u našich občanů zdravý rozum a do funkce prezidenta nebyl zvolen estébák a lhář, který o válce nic neví, ale zkušený rozvědčík a generál, který o válce ví naopak všechno, a pokud bychom se náhodou stali součástí válečného konfliktu, tak zcela jednoznačně na straně hodnot, což je nepochybně uklidňující představa.

Ostatně i jiní naši představitelé se k celé věci už vyjadřují jasně. Náčelník generálního štábu Řehka opakovaně vysvětlil všem našim občanům, že je třeba se na válku v Evropě připravit. Ministryně Černochová už připravena je a nosí v kabelce model tanku a jejími miláčky jsou její pistole. Taková ministryně obrany je sama o sobě pro bezpečnost státu požehnáním. Ministr Válek sice svůj vlastní tank nemá, ale zato je vášnivým hráčem tankových her a sama ministryně obrany mu říká „Leopard“. Ministr Lipavský představil před několika dny novou bezpečnostní strategii, v níž neváhal věci pojmenovat tak, jak jsou, a odhalil, že hlavním nepřítelem světa, Česka a především Prahy je Rusko a taky trochu Čína. Ale snad nejtrefněji a nejpregnantněji formulovala stanovisko ikona ODS, starosta Řeporyjí Pavel Novotný: „Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě, podříznout a zapálit barák.“ Zlatá slova.

Dalším důležitým krokem byla i novela branného zákona schválená v dubnu letošního roku a návrhy změny Ústavy, aby to všechno šlo tak nějak hladce, a s tím vším nám pěkně koresponduje i aktuální podpis obranné smlouvy s USA, který jednoznačně posiluje naši bezpečnost tím, že si sem Američané budou moci přivézt, co budou chtít, vlézt, kam budou chtít, a jako bonus smlouva stanovuje, že si tady budou moci dělat, co budou chtít. S vědomím, že proruští Babiš, Klaus nebo Zeman by takovouto smlouvu klidně uzavřeli s Putinem, musíme vládě Petra Fialy blahořečit, že si pro podpis vybrala raději USA. A kdo zpochybňuje podpis obranné smlouvy s USA, je prostě vlastizrádce, to tak je, a nemyslí si to jen senátorka Němcová, ale také například šéf BIS Koudelka, který upozornil na pátou kolonu tady v Čechách, která se v Putinově žoldu bude snažit zabránit schválení smlouvy za každou cenu.

Na druhou stranu zase nezapomínejme na to, jak intenzivně dodáváme na Ukrajinu finance a také zbraně. Tanky. Houfnice. Transportéry. Trámové kříže už si na ně Ukrajinci namalují sami. A když nám pro připravovanou válku žádné zbraně nezbydou, koupíme. Nějaké ty zakázky na transportéry už máme domluvené, na útočné stíhačky F 35 už vláda mezi občany chrastí kasičkou, když to dobře půjde, tak si na nich naši kluci také zabojují a pár Rusáků sundají…

A nakonec nejlepší zpráva: Bývalý šéf NATO Rasmussen načrtl možný scénář, jak by si naši (ale třeba i polští, slovenští nebo litevští) občané mohli přece jenom zaválčit proti Rusům, a přitom by to nemuselo být ani v rámci Severoatlantické aliance. Nějaká skupina zemí NATO, třeba pod patronací Polska, by mohla vyslat své vojáky na Ukrajinu. Taková koalice ochotných. A je logické, že by to mohly být země v přímém nebo nejbližším sousedství, ne? Třeba bývalé satelity SSSR, alespoň by mohly Rusku pořádně vrátit všechno zlé, co jim v dobách komunistické totality způsobilo. USA a ostatní západní země by přispěly radou, nějakou tou korunou, třeba i dodávkou zbraní za velmi příznivé ceny, ale především morální podporou při obraně hodnot, za něž aktuálně bojují Ukrajinci. Jestlipak nás už naše vláda přihlásila?

Takže si to shrňme:

Po prezidentské volbě máme v případě našeho válčení v čele generála. Tak to by bylo v pořádku, vrchní velitel by byl zajištěn.

Branný zákon máme upraven dle potřeby, Ústavu ještě upravíme, hlasování pro obrannou smlouvu s USA již koaliční poslanci intenzivně nacvičují, možná se k tomu zodpovědně postaví i Babišovi otroci.

Víme, že jsme ve válce (Fiala), víme, že se na válku musíme připravit (Řehka), víme, že jsme už nakoupili, nakupujeme a budeme nakupovat (Černochová), ať to stojí, co to stojí. Máme jasno v tom, že kdo zpochybňuje obrannou smlouvu s USA, je vlastizrádce (Němcová). Víme, že ti, kteří by chtěli jednat o míru, jsou kolaboranti, chcimíři a dezoláti (zodpovědná média). Víme, že válku potřebujeme (Novotný).

Nejsme v tomhle státě daleko od totálního rozvratu, nebyla by ta válka nakonec řešením všech našich aktuálních problémů? Vždyť se dá téměř s jistotou předpokládat, že v případě války by se rázem staly naprosto marginálními. Ne? Tak jak, zaválčíme si?

Autor: Ladislav Pokorný | sobota 10.6.2023 19:03 | karma článku: 42,89 | přečteno: 1848x
  • Další články autora

Ladislav Pokorný

Hodnoty nevyžadují argumenty. Byly nám předloženy a naším úkolem je se s nimi ztotožnit

Vláda a koalice nám poslední tři roky opakovaně vysvětlují, že právě oni představují pravou demokracii a jejich názory reprezentují hodnoty, s nimiž bychom se měli ztotožnit. Kdo to nechápe, je dezolát. Takhle jednoduché to je.

10.4.2024 v 0:01 | Karma: 42,71 | Přečteno: 1869x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma: 42,93 | Přečteno: 1754x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma: 42,79 | Přečteno: 2013x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma: 43,28 | Přečteno: 1782x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma: 40,12 | Přečteno: 2922x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

„Musím přemýšlet.“ Španělský premiér zvažuje demisi kvůli vyšetřování své ženy

25. dubna 2024  9:21

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu večer uvedl, že zvažuje rezignaci v souvislosti se...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik