GEN (2) Miroslava Němcová: V jednoduchosti je síla

3. 06. 2023 9:38:45
V našem novém seriálu s příznačným názvem GEN (Galerie elity národa) se budeme pravidelně věnovat těm nejlepším z nás. A budou to právě politici, neboť je jsme učinili elitou našeho národa.

Druhý díl seriálu GEN neměl být původně věnován Miroslavě Němcové, přestože o jejím zařazení do této Zlaté kapličky naší politiky by mohl pochybovat jen málokdo. Pozornost měla být věnována jednomu z pražských politiků, čímž by byla mj. dodržena genderová vyváženost seriálu, nicméně žen v české politice není nikdy dost (a hlavně takhle výjimečných žen, jakou Miroslava Němcová bezesporu je), a navíc právě Miroslava Němcová zazářila během uplynulého týdne jasem nebývalým. Představme tedy národu političku, která dnes stojí trochu stranou a není tak intenzivně na očích veřejnosti, ale i přesto a snad i právě proto pracuje stále usilovněji ve prospěch občanů naší vlasti.

Miroslava Němcová slaví v těchto dnech krásné výročí 25 úspěšných let ve vysoké politice, činorodá a stále v plné práci. Naposledy se nám připomněla tento týden, když v jednom jediném tweetu na Twitteru dokázala odhalit zrádce, kteří se jen jen klepou na to, aby mohli Putinovi otevřít dveře a s hlubokou poklonou ho přivítat v našich luzích a hájích. A udělala to tak, jak byla zvyklá vždy – přímo, bez servítek, jednoduše a úderně. A právě díky paní senátorce dnes víme, že Rusko se sune k nám a bere to přímo přes Slovensko a taky trochu oklikou přes Maďarsko, víme, proč byl Babiš u Orbána (proč asi, vždyť je to jednoduché), ale hlavně víme, že naši vládu chce svrhnout ANO (teď je to tedy jisté), komunisté a Středula (u něj je to obzvlášť velká zákeřnost, protože se poměrně dlouho dokázal maskovat naprostou nečinností a ještě podporou Danuše Nerudové v prezidentských volbách, takže na chvíli zmátl i jinak bdělou Miroslavu Němcovou). Zkrátka a dobře, Miroslava Němcová je zpátky na stráži a to je v dnešní nejisté době konečně dobrá zpráva.

Na „naši Mirku“, jak paní senátorce říkají v ODS, bylo totiž vždycky spolehnutí. Postavila-li se na stráž, mohl si být občan jist, že nemilosrdně odhalí jakoukoliv nepravost a nebude se ji bát veřejně pranýřovat. Kolikrát jen objasnila občanům úlohu, kterou hrají Babišovi poskoci, kolikrát bez servítků odhalila opilecké eskapády bývalého prezidenta Zemana, kolikrát již vyjádřila pohrdání Okamurou a jeho kamarádíčky. Kolikrát již byla Miroslava Němcová zděšena, ale nemylme se, právě zděšení takové morální autority občanům ukázalo, jak je situace vážná. V době, kdy holdingová média oslavovala miliardáře a nekriticky adorovala každý jeho počin, byť byl České republice nepřátelský, stála Miroslava Němcová na stráži. V dobách temné Babišovy vlády to bylo jedno z mála světýlek naděje, které občanovi ukazovalo, že má svou záštitu a že dříve či později dá Česko někdo dohromady.

Miroslava Němcová vždy stála věrně po boku těch, kteří hájili demokracii a její hodnoty, ať už to byl zpočátku Václav Klaus, později Mirek Topolánek či Petr Nečas a dnes Petr Fiala, a stojí jim po boku věrně i nyní. Také se však dokázala vymanit z vlivu bývalého prezidenta Klause a jít svou cestou. A voliči to ocenili. Její působení ve funkci předsedkyně Poslanecké sněmovny v letech 2010 – 2013 patří do zlatého fondu české polistopadové politiky, ve své úspěšné kariéře však bohužel nemohla pokračovat podle svých představ. Právě zloba a nepřátelství nekalých živlů naší politické scény podporovaných Putinem a Čínou zabránily její kandidatuře na prezidentku republiky (v této souvislosti si můžeme jen povzdechnout, kde bychom mohli být, kdyby na Hradě nezacláněl ve svém prvním volebním období Zeman...). Ostatně zrovna lež a nenávist bývalého prezidenta Zemana zabránily jejímu jmenování předsedkyní vlády a nekalé živly v samotné ODS předtím znemožnily i to, aby se ujala vedení strany.

Miroslava Němcová však nezatrpkla a zůstala na stráži demokracie. Jasnými a snadno pochopitelnými vzkazy z Poslanecké sněmovny a později ze Senátu posilovala v nelehkých Babišových dobách naše občany a dávala jim naději, že se vláda do jejich rukou navrátí. Jasnozřivě rozeznala, že Petr Fiala se stane novou nadějí pro zubožený český lid, spolu se svými přáteli dá Česko dohromady, a nyní stojí věrně po jeho boku a dále lid posiluje.

V tom spočívají obrovská síla a přínos „naší Mirky“. V jednoduchosti je síla a Miroslava Němcová dokáže pojmenovat věci jasně a jednoduše. Kdo nesouhlasí s vládou = komunista = Rusák = Putin = nepřítel. Takhle jednoduché to dnes je. Není potřeba občanům předkládat složité analýzy nebo je mást celým spektrem různých názorových proudů. Miroslava Němcová zná český lid, ze kterého vzešla, a dokáže k němu přesně v uvedeném duchu promluvit. A právě proto je už mnoho let úspěšná, právě proto jí naši lidé rozumějí.

Situace i přes výrazný přínos dnešní senátorky Němcové však nadále není jednoduchá. I díky ní však víme, že vinni jsou Babiš, Okamura, Putin, komunisté, Orbán, Fico, dezoláti a nově i Středula. Sémě, které Miroslava Němcová při svém dosavadním politickém působení zasela, naštěstí padá na úrodnou půdu a vstávají noví bojovníci, připomeňme jen její pokračovatelku ve funkci předsedkyně Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou (té jsme mimochodem věnovali první část našeho seriálu GEN), která odkazu Miroslavy Němcové ostudu rozhodně nedělá. Miroslava Němcová je tu politicky stále s námi, její myšlenky žijí. O demokracii se u nás bát nemusíme.

Autor: Ladislav Pokorný | sobota 3.6.2023 9:38 | karma článku: 42.42 | přečteno: 1817x

Další články blogera

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.19 | Přečteno: 536 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 42.19 | Přečteno: 1846 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma článku: 43.08 | Přečteno: 1721 | Diskuse

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma článku: 39.89 | Přečteno: 2770 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.19 | Přečteno: 528 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1825 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 275 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.21 | Přečteno: 206 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 42.73 Průměrná čtenost 3618

Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...