Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážení občané, děkujeme vám za vaši spolupráci v nelehké době pandemie

Naši politici a též zástupci farmaceutických společností oslovují občany s poděkováním za jejich přístup v nelehké době pandemie. Heslo „Společně to zvládneme“ se stalo novu nadějí pro naši těžce zkoušenou republiku.

Vážení občané,

především nám dovolte, abychom vám všem (a především vám zodpovědným) poděkovali za vaši dlouhodobou vstřícnost a spolupráci při řešení pandemie COVID-19. Jednalo se o nelehkou dobu a my, vaši zástupci, jsme pyšní na to, jak jsme společně k celé věci přistoupili.

Dovolte nám tedy, abychom dnes, kdy naše společné úsilí porazit zákeřného nepřítele, pandemii kovidu, vrcholí, objasnili, co vše se pro vás, pro zdraví a spokojený život vás i vašich blízkých podařilo udělat a co pro vás připravujeme. A dovolte nám též zdůraznit, že bez vaší spolupráce, loajality a vlastní aktivity bychom takhle výrazných úspěchů nikdy nedosáhli.

V době, kdy pandemie začínala, jsme si ani my, kteří vaše kroky a životy směřujeme již po nějaký čas k lepším zítřkům, nedokázali představit, jakou výzvou, ale také příležitostí se postupně stane. V zdánlivě banálním virovém onemocnění naši odborníci dokázali naštěstí včas odhalit nebezpečného protivníka, a to nejen protivníka našeho zdraví, ale i (jak se později ukázalo), především protivníka naší evropské a světové demokracie. To, že jsme tohoto protivníka společně odhalili, demaskovali a poté i společně eliminovali, bude navždy patřit k zářným příkladům spolupráce lidu a jeho demokraticky zvolených zástupců.

Všichni společně děkujeme našim vědcům a odborníkům z farmaceutických společností, kteří bez ohledu na své osobní pohodlí a za cenu mnoha probdělých nocí neúnavně pracovali na vývoji vakcín, účinných, spolehlivých a dostupných. Vakcín, které zajistily nám všem jistotu, že se již nemůžeme nikdy nakazit, že nebudeme virus přenášet na druhé, že průběh nemoci bude lehký a že nemůže dojít k žádným vedlejším účinkům. Je hrubou dezinformací, že tyto vakcíny snad výše uvedené parametry nesplňují.  Naopak je pravdou, že v současné době farmaceutické společnosti vyvíjejí vakcíny, které budou ve všech uvedených parametrech vyhovovat těm nejpřísnějším kritériím. Jen díky takto kvalitně připraveným vakcínám jsme pak my, kteří máme tu čest řídit běh věcí vezdejších, mohli přistoupit k očkování vás, našich spoluobčanů, k očkování, které nebylo odepřeno nikomu, k očkování, pro nějž nebylo třeba zdlouhavých vyšetření a prohlídek v ordinacích lékařů, k očkování, pro které nebylo třeba náročně zjišťovat přítomnost jakýchsi přirozených protilátek. Jen díky vysoké kvalitě těchto vakcín jsme mohli posunout proces očkování k novým, dosud netušeným možnostem. Napadlo by někdy lékaře z přelomu 19. a 20. století, že jednou bude společnost na takovém stupni vývoje, že budeme schopni oočkovat pět tisíc lidí denně na hlavním nádraží? Toto nechť je odpovědí všem kritikům, kterých se, bohužel, našlo nemálo. A takových odpovědí můžeme poskytnout daleko více. Která společnost kdy byla schopna léčit pacienty bez návštěvy v ordinaci praktického lékaře a řešit závažné problémy prostřednictvím telefonické konzultace? V které době bylo možné, aby lidé pozitivně testovaní na přítomnost nemoci chodili do zaměstnání, kde jim byla vytvořena osobní karanténa? Která společnost v dějinách se tak zodpovědně a dobrovolně zbavila svých zbytných pseudopráv ve prospěch celku? Dosud žádná kultura v lidských dějinách takového stupně vývoje v oblasti zdravotnictví, ale především v oblasti organizace společnosti nedosáhla. A my jsme si vědomi, že bez spolupráce vás, občanů, bychom takových úspěchů dosahovali jen těžko. Nám všem, kteří pro vás v této náročné době pracujeme, nejde o zisk či o moc, jde nám o vás, o občany. My víme, že vy to víte. Vaše důvěra nám pomáhá nelehkou situaci zvládnout.

A zde se dostáváme k tomu, co nás, politiky a zástupce farmaceutických společností, kteří jsme se ujali nelehkého úkolu vybojovat osudový boj s nemocí COVID-19, trápí nejvíc. Zvykli jsme si již, že jsme se ze strany některých nezodpovědných živlů stali předmětem spekulací a pomluv, a takovým spekulacím a pomluvám se jen smějeme. Vy, občané, kteří jste nám dali důvěru, víte, na čí straně stojíme, a nepopřáváte sluchu rozvracečům, konspirátorům, antivaxerům a různým prapodivným existencím, které narušují jednotu občanů a jejich řádně zvolených zástupců. Laciná tvrzení, že farmaceutické firmy a na ně napojení politici na pandemii vydělávají, že jsou účelově omezována lidská práva, že jsou potlačovány názory těch, kteří k řešení pandemie zaujímají jiné postoje a podobně (příčí se nám podobné nesmysly vůbec opakovat, všichni soudní lidé vědí, že nic takového se nedělo, neděje a dít nebude), se bohužel stále v některých konspiračních médiích objevují. Na tomto místě se samozřejmě sluší poděkovat zodpovědným médiím a novinářům, kteří naši snahu věrně podporovali.

I proto jsme jako vámi řádně zvolení zástupci museli přistoupit k tomu, že jsme se rozhodli vás, naše občany, ochránit před různými dezinformacemi a zavádějícími tvrzeními. Nyní musíme být jednotní! Naši odborníci podle našich neformálních pokynů dokáží kvalitně a zodpovědně vyhodnotit, co je pro vás, naše občany, nejlepší. My vás známe a víme, co potřebujete.

Vážení spoluobčané,

zvláště bychom chtěli poděkovat vám, kteří zodpovědně spolupracujete a v pravidelných intervalech se očkujete, a ještě víc vám, kteří navíc zodpovědně hlásíte příslušným orgánům své spoluobčany nenosící roušky a respirátory na předepsaných místech, případně živnostníky a podnikatele, kteří i přes přísný zákaz nadále obsluhují a provádějí služby pro neočkované obyvatele. Děkujeme, právě vy jste solí naší krásné země!   

I z důvodu vašich četných podnětů připravujeme v současné době kroky, kterými, jak věříme, přesvědčíme i ty, kteří se dosud s naším společným úsilím neztotožnili, samozřejmě při zachování dobrovolnosti očkování a také při zachování všech demokratických pravidel (připravovaná opatření jen namátkou - úprava trestního zákoníku, vznik speciálních detenčních zařízení, zřízení specializované skupiny spadající pod ÚOOZ, která bude mít na starosti specifikou oblast neočkovaných obyvatel a vybrané skupiny dezinformátorů, a řada dalších dílčích opatření). Je v zájmu nás všech, kteří chceme žít šťastným a spokojeným životem, abychom společně přesvědčili nezodpovědné, nechápající a sobecké asociály, že jsme se vydali správnou cestou!

Vážení občané, děkujeme. Společně to zvládneme, bude líp!       

 

Podpisy:                                             (nečitelné)

Autor: Ladislav Pokorný | středa 19.1.2022 11:23 | karma článku: 26,11 | přečteno: 630x
  • Další články autora

Ladislav Pokorný

Hodnoty nevyžadují argumenty. Byly nám předloženy a naším úkolem je se s nimi ztotožnit

Vláda a koalice nám poslední tři roky opakovaně vysvětlují, že právě oni představují pravou demokracii a jejich názory reprezentují hodnoty, s nimiž bychom se měli ztotožnit. Kdo to nechápe, je dezolát. Takhle jednoduché to je.

10.4.2024 v 0:01 | Karma: 42,73 | Přečteno: 1872x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma: 42,93 | Přečteno: 1754x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma: 42,79 | Přečteno: 2013x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

Premiér Fiala poslal Fica do politického suterénu. A přitom byli Slováci včas varováni...

Vláda Petra Fialy rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenskou vládou pod vedením premiéra Fica. Není divu, kdo by chtěl jednat s proruským dezolátem. Přitom jsme slovenské voliče včas varovali, a koho mají volit, poradili.

7.3.2024 v 23:43 | Karma: 43,28 | Přečteno: 1782x | Diskuse| Společnost

Ladislav Pokorný

„Policie zavádí opatření proti skupinám s odlišnými ideovými postoji.“ No konečně

Policisté z Jihomoravského kraje jako první vyslyšeli volání českých politiků, hodnotových médií i zodpovědných občanů po tvrdším kurzu vůči proruským dezolátům a obecně kritikům vlády. Konečně.

29.2.2024 v 20:50 | Karma: 40,12 | Přečteno: 2922x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 44,00
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik